GLAVNA   KLUB   ŠKABRNJA   FOTO GALERIJA   ZABAVA   LINKOVI   KNJIGA GOSTIJU   KONTAKT
Skabrnja.com
   
PREDSTAVLJENA KNJIGA "SNAGA LJUBAVI - ČINITI DOBRO": ŠKABRNJA

Knjiga "Snaga ljubavi - činiti dobro", koja donosi svjedočanstva škabrnjskih žena iz Domovinskog rata, predstavljena je jučer u Zagrebu uoči 17. godišnjice napada na Škabrnju.

Udruga "Žene u u Domovinskom ratu" objavila je svjedočanstva 31 mještanke o proživljavanju granatiranja Škarbnje 18. studenoga 1991. i životu u progonstvu. Knjiga donosi i popis škabrnjskih žrtava - poginulih branitelja i civila te stradalih u minskom polju.

Predsjednica Udruge "Žene u Domovinskom ratu" Marija Slišković prisjetila se 86 žrtava koje su izgubile život u napadu na Škabrnju.

Zapovjednik škabrnjskog bataljuna Marko Miljanić ustvrdio je da je Zorana Banić jedina osoba koja je do sada odgovarala za zločin počinjen u tom mjestu te da nitko od zapovjednika brigada koje su napale Škabrnju nije optužen.

Uvodnu riječ u knjizi "Snaga ljubavi - činiti dobro - žene Škabrnje" (277 str.) napisali su Marija Slišković i liječnik škabrnjskog saniteta dr. Boris Dželalija, a predgovor škabrnjski svećenik don Emil Bilaver.

Ovo je šesta knjiga svjedočanstava žena koje je prikupila i objavila Udruga "Žene u Domovinskom ratu".

Cilj je udruge prevesti ta svjedočanstva i predstaviti ih u inozemstvu kako bi se širila istina o Domovinskom ratu, rekla je predsjednica udruge Marija Slišković.

S L I K E
 
(c) Škabrnja Online :: Sva prava pridržana, 2002.