GLAVNA   KLUB   ŠKABRNJA   FOTO GALERIJA   ZABAVA   LINKOVI   KNJIGA GOSTIJU   KONTAKT
Skabrnja.com
   
Majčin dan u Škabrnji

Članice Udruge "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" obilježile su Majčin  dan 13. svibnja u Škabrnji i Nadinu.

U subotu 12.05.07. posjetile su majke poginulih branitelja Škabrnje, te tim starijim i slabije pokretnim ženama prigodnim darovima uljepšale Majčin dan.
Danka Dražina, Belinda Blagdan i Ivana Haberle posjetile su Evu Šegarić, Jurku Miljanić, Zorku Brkić, Iku Bilaver, Matiju Pavičić, Milicu Pericu, Stanu Bilaver, Katu Pavičić,, Mandu Pavičić, Anu Jurić, Ljubicu Bilaver, Krstinu Jurić, Milku Bilaver i Slavku Šegarić. U Nadinu su posjećene Grla Brzoja i Neda Glavić.

Svim ženama, stradalnicama Domovinskog rata, koje  su nakon izvršenog genocida u Škabrnji ostali bez velikog broja članova  obitelji uručeni su simbolični darovi: sadnice cvijeća, kolači i voće, kako bi se tim znakom pažnje olakšale njihove patnje i uljepšao Majčin dan.
U pripremi darovnih paketa pomagale su Marija i Antonija Pavičić, a donacijom su ovu akciju omogućili Poljoprivredno-prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića sa 300 sadnica i poduzeće Nasadi koji su donirali 85 sadnica, te obitelj Alenke i Željka Samirića koji su darovali voće i kolače.

U nedjelju 13.05. u Nadinu iza Sv. mise u 9.30 h, su članice Udruge Žene u Domovinskom ratu-Zadar u suradnji sa KUD-om iz Nadina svakoj ženi pri izlasku iz crkve uručili cvijeće i čestitali  Majčin Dan.

Veselo ozračje se nastavilo i u Škabrnji na misi u 11h gdje se prigodnim rječima majkama obratila prof. Marija Obad, a Vesna Matešić obučena u škabrnjsku narodnu nošnju pročitala priču škabrnjske majke koja je u Domovinskom ratu izgubila dva sina. Iza mise je bila podjela cvijeća i ruža.

Zahvaljujemo Ivani Haberle i suradnicama u - Udruzi "Žene u Domovinskom ratu" Zadar"

 
(c) Škabrnja Online :: Sva prava pridržana, 2002.