LoginKorisničko imeZaporka
Loginiraj me automatski    
Registracija
Registracija
Privatne poruke
Privatne poruke

Škabrnjski FORUM - Početna
» Škabrnja danas

Započnite novu temu   Odgovorite na temu
Događaji.. Idite na Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Davor
Član Škabrnjskog foruma

PostPostano: čet stu 16, 2006 3:31 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

ambra je napisao/la:
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/676836/index.do

DVA DANA PRIJE DANA SJEĆANJA......JEDNOSTAVNO NEMAM RIJEČI.
OVO JE STVARNO PREŠLO SVE GRANICE...

Tko bi to mogao napraviti?Ja osobno ne vjerujem da je to ono što bi se na prvi mah moglo pomisliti.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
GUGY
Ratnik za bolje sutra

PostPostano: čet stu 16, 2006 9:55 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Davor je napisao/la:
ambra je napisao/la:
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/676836/index.do

DVA DANA PRIJE DANA SJEĆANJA......JEDNOSTAVNO NEMAM RIJEČI.
OVO JE STVARNO PREŠLO SVE GRANICE...

Tko bi to mogao napraviti?Ja osobno ne vjerujem da je to ono što bi se na prvi mah moglo pomisliti.

Za zastavu se gine u ratu, ko je da je nije normalan, POLICIJA mora biti rigorozna , ne može se dogoditi da netko išara selo s ćirilicom ( litos ) a da policija ne odradi svoj posao, iako znaju točno imenom i prezimenom ko je pisao , također ovo je mogao napravit samo luđak, pitamo se mi u Škabrnji da li ima , taj čin, neko značenje, zašto baš dva dana prije obljetnice masakra , zašto baš, bili lancun na pola koplja , što znači ta poruka, KO JE TO IZDAO ŠKABRNJU!? , Policija mora odraditi svoj posao,triba rigorozno kazniti gada , obisiti od taj jarbol, govna... Exclamation
ambra
Ambarski lokalni patriot

PostPostano: pet stu 17, 2006 9:45 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stjepan Radić je jednom rekao: “Pod tuđom zastavom se ne ide ni u ratove ni u svatove!“

Tako je i bilo... uvik je Hrvat u rat išao pod svojom zastavom, ma u kojoj vojsci služio. Tako je bilo i u našem Domovinskom ratu kojem smo svi mi na ovome forumu suvremenici.

Krunica i trobojka... to su zlikovci najviše mrzili... A naši očevi i stričevi su ih s ponosom nosili po bojištima.

Ja sam kao vjerojatno i većina škabrnjana u posebnom stanju svake godine ovih dana sredine studenoga.Svi koji me znaju-znaju da ovih dana nema što puno pričati sa mnom. Molitva i sjećanje, tuga i ponos...

Ovo stanje je proparala jedna vijest na portalu Večernjeg lista...netko je skinuo zastavu ispred općine škabrnja. Istog momenta mi je prošla kroz glavu jedna jedina misao-pa na tome jarbolu, na onom istom mistu, na istim vidama je do 18.11.91 stajala ista zastava koji su četnici skinuli.

Tko to smije naapraviti??? TKO?? TKO U ŠKABRNJI? POD TOM ZASTAVOM SU POKOPANI NAJBOLJI SINOVI I KĆERI OVOGA HRVATSKOGA NARODA.

I taj koji je to napravio još je na isto mjesto izvjesio bijelu zastavu...

TAJ ILI NAS MRZI SVE PA JE VALJDA BOLESNIK, ILI NAS MRZI A NIJE BOLESNIK ILI JAKO DOBRO ZNA ŠTO RADI.

Ali i u jedno sam siguran kao što sam siguran da postojim: ISTA RUKA JE I PISALA GRAFITE I PONIZILA HRVATSKU ZASTAVU, A BIJELOM KRPOM I NAS ŠKABRNJANE OSOBNO.

DRAGI PRIJATELJI S ŠKABRNJSKOG FORUMA

NAJTEŽE U ŽIVOTU MI JE BILO NAPISATI OVE RIJEČI KOJE ČITATE DAN PRIJE 15 GODIŠNJICE PADA ŠKABRNJE. NIKAD NI U PRIMISLI NISAM MOGAO ZAMISLITI DA ĆE SE NETKO USUDITI NAPRAVITI TO ŠTO JE NAPRAVIO... PA JOŠ I BIJELA KRPA. PITAM SE I JA GUGY KAO I SVAKI NORMALAN ČOVJEK KOJE JE ZNAČENJE OVOGA ČINA... KOME SMETA HRVATSKA ZASTAVA I TKO SE PREDAO (ILI PREDAJE) U ŠKABRNJI... TKO JE ŠTO IZDAO...

DANAS PUTUJEM U ŠKABRNJU I POKUŠAVAM ZABORAVITI OVAJ ČIN RADI VELIČINE I DOSTOJANSTVA SUTRAŠNJEG DANA...
TUGA I PONOS...
SJEĆANJE NA MOJE DRAGE AMBARANE I OSTALE ŠKABRNJANE, NA MOJE ROĐAKE I SUSJEDE...
NJIHOV JE SUTRA DAN I NJIMA ĆU GA POSVETITI!

MI KOJI SMO OSTALI RAZIŠLJAJMO O RIJEČIMA NAŠEGA GOSPODINA
"Zaista, zaista, kažem vam: ako pšenično zrno, pavši na zemlju, ne umre, ostaje samo; ako li umre, donosi obilat rod. Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni." (Iv 12, 24-25).
Davor
Član Škabrnjskog foruma

PostPostano: pet stu 17, 2006 10:16 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam više šta da mislim, evo kad sam pročitao ambrin tekst zamislio sam se.
Moguće je da postoji netko tko radi smišljeno ovakve stvari jer grafiti su bili točno na dan Oluje a sad ovo neposredno pred dan sjećanja i 15. obljetnicu.
Ali zaista mi nije jasno, ako se radi o nekoj srbendi koja je to uradila šta te ljude motivira da urade takvo nešto. Evo ako pogledamo taj prostor Ravnih Kotara i Bukovice, tamo osim tih nekoliko stotina mahom staraca, Srba praktično i nema, ali očito nekim kretenima ni to nije dovoljno i još bi htjeli provocirati. Ma ja sam totalno razočaran ovim svime što se dogadja u Hr, počev od Glavaša preko onih dogadjaja ljetos oko Škabrnje pa do danas.
Ne znam zašto se u svemu moramo ulizivat toj j....... Europi. Postao sam extremni "EUmrzac"
[Vrh]
ambra
Ambarski lokalni patriot

PostPostano: pon stu 27, 2006 11:45 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

U prepunoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja na Novoj vesi u Zagrebu održan je u nedjelju 26. studenog humanitarni koncert za djecu Škabrnje i za pomoć Osnovnoj školi Vladimir Nazor Škabrnja u organizaciji udruge dragovoljaca domovinskog rata ŠTRASERI.

Udruga dragovoljaca Domovinskoga rata "Štraseri" osnovana je u listopadu 2002. godine sa svrhom promicanja prava branitelja Domovinskoga rata, digniteta Domovinskoga rata, obilježavanja važnijih datuma vezanih uz Domovinski rat, kao i važnijih datuma vezanih uz postrojbe u kojima su pripadnici samostalne postrojbe "Štraseri" tijekom prošloga rata sudjelovali. Udrugu vodi njihov legendarni zapovjednik Zlatko Brozinčević zvani Mačak.
Nakon pozdrava organizatora, umjetnički program je započeo dojmljivom izvedbom dramskog glumca Joška Ševe ulomcima iz predstave „Govorite li hrvatski“. Program je nastavljen izvedbama mladih umjetnika: Ana Kolanović – orgulje, Hrabren Dobrotić i Dražen Keserica – duet gitara i učenik sedmog razreda Juraj Borić – truba. Izvođena su djela Bacha, Handla, Purcella...

Potom su se s riječima zahvale prisutnima obratili ravnatelj Osnovne škole Vladimir Nazor Škabrnja gosp. Rade Marinović i načelnik Općine Škabrnja gosp. Nediljko Bubnjar.

Po završetku umjetničkog programa organizirana je slobodna prodaja slika u sakristiji crkve, a sav prihod od prodaje je namijenjen škabrnjskoj djeci i škabrnjskoj školi.

Na kraju ovog plemenitog i hvale vrijednog događanja župnik župe Sv. Ivana Krstitelja je pozvao prisutne Škabrnjane,organiatore i izvođače na druženje i domjenak u župnu kuću.

Udruga Štraseri će prikupljena sredstva uručiti onima za koje je i organizirano ovo događanje u prosincu u Škabrnji.
Dragi prijatelji HVALA VAM!

Mario
Član Škabrnjskog foruma

PostPostano: sri pro 13, 2006 5:23 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

U nedjelju 17. 12. nakon svete mise Udruga žena iz Domovinskog rata donijet će u Škabrnju donaciju božićnih lampica koje će dobiti svaka škabrnjska obitelj. Akcija se organizira pod geslom " Vratimo svjetlost u Škabrnju".

Dolaze žene iz zagrebačke udruge koje su organizirale prikupljanje lampica. Hrvatska televizija o tome će objaviti prilog u emisiji Dobro jutro hrvatska koja ide u petak u 8.45 uživo ispred škabrnjske crkve. Zahvaljujemo gđi. Danki Družina na suradnji.
Član Škabrnjskog foruma

PostPostano: uto pro 19, 2006 10:56 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

u subotu su u Škabrnju došli položiti vijenac navijači Širokog Brijega, "Škripari":

Ambarski lokalni patriot

PostPostano: pet sij 12, 2007 10:46 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što ima novoga?

Di su stari forumaši-slabo postova u zadnje vrime Misli Misli Misli

Kako ovo nenormalno vrime podnosite?Meni skoro pa i odgovara,ali neznam baš kako to pečenice i divenice podnose ili nedajbože pršuti... Misli Misli Misli
Marko
čuveni PUGI

PostPostano: pet sij 12, 2007 11:36 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni se ovo vrijeme jako sviđa nemogu se žalit, da se mene pita nebi nikada trebalo ni biti hladnije. Da baš se stari žali zbog pršuta bit će svega ako ne zahladi
ex-zupan
"Medina"

PostPostano: sub sij 13, 2007 2:53 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Doli daleko daleko na nasu stranu, nasi prsuti izgledaju ok i nadamo se samo najbolje kad ih nacmemo! Prema tome, vasi cu biti jos bolji!
[Vrh]
ante gurlica
Down and Under

PostPostano: ned sij 14, 2007 11:04 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

ex-zupan je napisao/la:
Doli daleko daleko na nasu stranu, nasi prsuti izgledaju ok i nadamo se samo najbolje kad ih nacmemo! Prema tome, vasi cu biti jos bolji!

to! nasi su isto super!
Mario
Član Škabrnjskog foruma

PostPostano: sub sij 20, 2007 6:52 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mario je napisao/la:
U nedjelju 17. 12. nakon svete mise Udruga žena iz Domovinskog rata donijet će u Škabrnju donaciju božićnih lampica koje će dobiti svaka škabrnjska obitelj. Akcija se organizira pod geslom " Vratimo svjetlost u Škabrnju".

Dolaze žene iz zagrebačke udruge koje su organizirale prikupljanje lampica. Hrvatska televizija o tome će objaviti prilog u emisiji Dobro jutro hrvatska koja ide u petak u 8.45 uživo ispred škabrnjske crkve. Zahvaljujemo gđi. Danki Družina na suradnji.

ima li tko kakve slike "osvijetljene Škabrnje"?
Ratnik za bolje sutra

PostPostano: ned sij 28, 2007 5:12 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mario je napisao/la:
Mario je napisao/la:

ima li tko kakve slike "osvijetljene Škabrnje"?

nisam stigao uslikati,
Ali nismo puno pisali i pričali o "Križnom putu" koji je postavljen od Marinovca do vrha glavice ( 14 postaja križa ) i samoj kapelici uz put ka glavici, već od prije je postajala inicijativa za isto.

Imajući u vidu što je sve Škabrnja prošla kroz Domovinski rat, naš župnik je odlučio izgraditi jedno mjesto molitve , gdje će čovjek moći u miru doći , razmišljati a ujedno prošetati.I upravo je to postignuto, Ražovljeva glavica je dobila drugu dimenziju, dimenziju šetnice i odmora u prirodi, mogu reći da dosta ljudi ide u šetnju nediljom put križa. ( slike su spremne )
GUGY
Ratnik za bolje sutra

PostPostano: ned sij 28, 2007 5:39 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

izašla je nova knjiga Slavka Ražova, Školstovo u Škabrnji Cool
Mario
Član Škabrnjskog foruma

PostPostano: ned sij 28, 2007 9:41 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

GUGY je napisao/la:
Imajući u vidu što je sve Škabrnja prošla kroz Domovinski rat, naš župnik je odlučio izgraditi jedno mjesto molitve , gdje će čovjek moći u miru doći , razmišljati a ujedno prošetati.I upravo je to postignuto, Ražovljeva glavica je dobila drugu dimenziju, dimenziju šetnice i odmora u prirodi, mogu reći da dosta ljudi ide u šetnju nediljom put križa. ( slike su spremne )

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Škabrnjski FORUM - Početna
» Škabrnja danas
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Stranica 8 / 10.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.